Καλησπέρα! Τι λέει? Πάει καιρός από τότε που έγραψα τελευταία φορά κάτι εδώ, αλλά συμβαίνουν αυτά…

Να κάνω μια μικρή εισαγωγή στο θέμα, λέγοντας κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά(!) οι άνθρωποι που απαρτίζουν το κοντινό μου περιβάλλον…Η αγαπημένη μου ομάδα είναι ο Ο.Φ.Η.!!! Επίσης η όποια γνώμη μου για αυτό το σύλογο είναι καθαρά υποκειμενική. Τα συναισθήματά μου για αυτόν με εμποδίζουν από το να εκφράζω μία καθαρά αντικειμενική άποψη, παρά την προσπάθειά μου.

Το ποδόσφαιρο λοιπόν, πέραν του ψυχαγωγικού του χαρακτήρα – σαν άθλημα που είναι – αποτελεί επίσης και ένα πολιτιστικό προϊόν για κάθε τόπο.Κάθε αθλητικός σύλογος αναπόφευκτα αποτελεί εκπρόσωπο της πόλης που εδρεύει και μερικές φορές και της ευρύτερης περιοχής της! Ο Ο.Φ.Η. για παράδειγμα, στο εξωτερικό είναι γνωστός (ε, όσο γνωστός είναι τελοσπάντων τα τελευταία χρόνια) σαν OFI Crete. Με λίγα λόγια κουβαλάει μαζί του πέραν του ονόματος της πόλης του Ηρακλείου και το όνομα ολόκληρου του νησιού! Η όποια θετική ή αρνητική εικόνα του συλόγου, θεωρώ ότι έχει αντίκτυπο και στην εικόνα του τόπου μας, ακόμα και στην δική μας εικόνα σαν Κρητικούς γενικότερα. Μια διευκρίνιση…στην εικόνα του συλόγου, δεν αναφέρομαι μόνο στις εμφανίσεις της ομάδας. Αναφέρομαι επίσης και στην εξωαγωνιστική εικόνα της ομάδας, στις ενέργειες της διοίκησης ακόμα και στη συμπεριφορά των φιλάθλων.

Λόγω των παραπάνω, αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΟΦΗ για δύο πρωτοβουλίες της. Δύο μικρές κινήσεις αλλά σημαντικές, αφού δείχνουν νοοτροπία προς τη σωστή κατεύθυνση κατά τη γνώμη μου. Αρχικά η ανάρτηση δύο μεγάλων φωτογραφιών αριστερά και δεξιά από τα δημοσιογραφικά θεωρεία του γηπέδου “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”. Οι φωτογραφίες αυτές απεικονίζουν δύο από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει ο Κρητικός πολιτισμός! Ο λόγος για το Νίκο Καζαντζάκη και τον Νίκο Ξυλούρη… Η δεύτερη πρωτοβουλία που με χαροποίησε στο άκουσμά της, είναι ότι η διοίκηση της ομάδας του ΟΦΗ, προσφέρει σε όλα τα μέλη της εκάστοτε φιλοξενούμενης ομάδας στην Κρήτη, καλάθια με προϊόντα από την γνωστή σε όλους Κρητική διατροφή. Στον τελευταίο αγώνα δε, τέτοια καλάθια δόθηκαν για πρώτη φορά και στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Τέτοιες κινήσεις λοιπόν είναι που βελτιώνουν την εξωαγωνιστική εικόνα της ομάδας, αλλά και προβάλλουν τον Κρητικό πολιτισμό στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας προς το παρον. Λέω προς το παρόν γιατί ελπίζω τα επόμενα χρόνια τέτοιου είδους κινήσεις να έχουμε τη δυνατότητα να γίνονται και με ομάδες του εξωτερικού….