Καλησπέρα καλησπέρα, ξέρω ότι πολλοί θλίβεστε που είχα καιρό να γράψω κάτι και δεν είναι επειδή δεν το ήθελα. Και δε θέλω κλάμματα και τα συναφή,παρακαλώ πολύ.

Κάποτε και συγκεκριμένα το 313 μ.Χ. γράφτηκε ιστορία με το διάταγμα των μεδιολάνων, γνωστό και ως το διάταγμα της ανεξιθρησκείας. Επέτρεπε την ανεξιθρησκεία στην ρωμαϊκή αυτοκρατορία και ήταν ένα τεράστιο βήμα για την ελευθερία της πίστης. Για την ελευθερία της άποψης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Στην Ελλάδα του 2010, 16 Νοεμβρίου, οι μουσουλμάνοι της Αττικής συγκεντρώνονται σε δημόσιους χώρους να γιορτάσουν το Μπαϊράμι, μία μεγάλη, για τη θρησκεία τους, γιορτή. Να προσευχηθούν για τα πιστεύω τους. Εκεί κάποιοι ανεγκέφαλοι “αγανακτισμένοι” κάτοικοι της περιοχής, βγήκαν από την προηγούμενη και “περιφρουρούσαν” την περιοχή στην πλατεία Αττικής και μάλιστα δε δίστασαν να πετάξουν στους ανθρώπους αυγά και γιαούρτια. Επιπλέον, είχαν στη διαπασών τη μουσική ώστε να μη μπορέσουν να προσευχηθούν. Να σημειωθεί δε, ότι οι περισσότεροι ήταν μέλη της “χρυσής Αυγής” και άνθρωποι ακροδεξιών πεποιθήσεων.

 

Και όλα αυτά, παραμονή της 17ης Νοεμβρίου, ημέρα που οι φοιτητές έσπασαν τα δεσμά που κάποιοι χαζοί μας επέβαλλαν,ημέρα που η ελευθερία υμνεί μια μεγάλη νίκη. Η ελευθερία του πνέυματος, η ελευθερία του λόγου. Να χαίρεστε την Ελλάδα σας. Προφανώς κάποιοι δεν θέλουν την πρόοδο, δεν αναζητούν την βελτίωση αυτού του τόπου. Αλλά πάντα έτσι είναι. Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Να περνάτε καλά.