Γεια χαρά…
Το αγαπημένο (μισητό) μας Facebook κλείνει  7 χρόνια. Με περισσότερους από μισό δις. ανθρώπους (σαν να λέμε η μισή Ινδία ή 2 φορές οι Η.Π.Α ή 3 φορές η Ρωσία ή 50 φορές η Ελλάδα κτλ.) να το χρησιμοποιούν ως εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης αξίζει να αναφερθούμε στην μέχρι τώρα εξέλιξη του και στα 7 σημεία που καθόρισαν την έως τώρα πορεία του.

facebook logo

2004
Το Facebook ιδρύεται από τον Mark Zuckerberg και τους Dustin Moskovitz, Chris Hughes και Eduardo Saverin με σκοπό να αποτελέσει ένα κοινωνικό δίκτυο για τους φοιτητές του Harvard (αργότερα ακολούθησαν κι άλλα πανεπιστήμια) υπό την ονομασία thefacebook.com.
(1 εκ. χρήστες)

2005
Το όνομα αλλάζει από thefacebook.com σε Facebook. Τα λύκεια μπαίνουν στο παιχνίδι και πλέον έχουμε και φωτογραφίες.
(5,5 εκ. χρήστες)

2006
Το Facebook γίνεται ανοιχτό σε όλους ενώ παράλληλα η Microsoft αποκτά μερίδιο του. Επίσης ενεργοποιείται το μοίρασμα, το γνωστό σε όλους Share (με αυτό μοιραζόμαστε τους συνδέσμους-links που μας αρέσουν).
(12 εκ. χρήστες)

2007
Πλέον έχουμε εφαρμογές αλλά και διαφημίσεις (αναπόφευκτα). Επιπλέον κάνει την εμφάνιση του το Facebook Mobile για κινητά.
(50 εκ. χρήστες)

2008
Το Facebook μεταφράζεται σε περισσότερο από 21 γλώσσες κάτι που το κάνει ακόμα πιο δημοφιλές , ενώ βλέπουμε και νέες λειτουργίες όπως το Facebook Chat και το Facebook Connect(τώρα αρχίζουμε και το μαθαίνουμε, κάλλιο αργά παρά ποτέ).
(100 εκ. χρήστες)

2009
Βλέπουμε κάτω από τους συνδέσμους μας το “Like” ενώ αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε και τα usernames. Επίσης ξεκινάει η παραβίαση της ιδιωτικής μας ζωής (είδατε το είπα ευγενικά) , καθώς ακόμα κι αν κάποιος χρήστης διαγράφει το προφίλ του ,τα πράγματα που έχει μοιραστεί (πληροφορίες,φωτογραφίες κτλ.) μένουν στην κατοχή του Facebook.
(350 εκ. χρήστες)

2010
Κάνουν ντεμπούτο οι εφαρμογές Questions και Places. Προβάλλεται στους κινηματογράφους η ταινία “The Social Network” με θέμα (τι άλλο;) το Facebook και ο Mark Zuckerberg ανακηρύσσεται πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time.
(500 εκ. χρήστες)

2011
Είμαστε ακόμα στην αρχή…
(600 εκ. χρήστες)

Το ξέρω κάτι περιμένετε να ακούσετε τώρα. Δεν ξέρω ειλικρινά τι να σας πω ως επίλογο… Αν είναι καλό ή κακό το Facebook…
Όπως και να ‘χει είναι κομμάτι της ζωής μας πλέον. Το τι θα πει η ιστορία για το Facebook, κανείς δεν το ξέρει…
Μην ξεχνάτε όμως ότι την ιστορία την γράφουμε εμείς… 🙂

facebook addicted

Bye-Bye
Το I.T. Boy της διπλανής πόρτας

Πηγές: Wikipedia,Facebook,Mashable