Πριν από μία εβδομάδα περίπου, μιλώντας με το διαχειριστή της πολυκατοικίας,  ενημερώθηκα ότι  στον λογαριασμό της ΔΕΗ έχει μπει καινούργιο χαράτσι της τάξης του  5‰  για τους τελωνειακούς. Αυτό ισχύει βέβαια εδώ και αρκετό καιρό. Κρίνω όμως ότι έπρεπε να αναφερθεί,  για να ξυπνήσουν ορισμένοι και ορισμένες Τα “ψιλά”  αυτά γράμματα, λίγοι τα προσέχουν κι ένας από αυτούς είμαι κι εγώ!

ΒΥ lennna

Το δελτίο τύπου της ΔΕΗ στις 4 Μαίου 2010 αναφέρει τα εξής :

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καμία απολύτως αύξηση δεν έχει εγκριθεί για όλες τις κατηγορίες των τιμολογίων της ΔΕΗ και αυτά συνεχίζουν να ισχύουν τα ίδια ακριβώς, όπως εφαρμόζονται από την 1η Ιουλίου 2008, δηλαδή εδώ και περίπου 22 μήνες.

Τα ανωτέρω επισημαίνει η ΔΕΗ με αφορμή λανθασμένες αναφορές ορισμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που συγχέουν τα τιμολόγια της Επιχείρησης με διάφορες άλλες επιβαρύνσεις που εισπράττονται για λογαριασμό τρίτων.

Ειδικότερα, από τη ΔΕΗ διευκρινίζεται ότι, από την Κυριακή 2 Μαϊου, επιβλήθηκαν:

  • Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στην ηλεκτρική ενέργεια, όπως προβλέπεται από το Ν. 3833/10 “Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης στο πλαίσιο της προστασίας της Εθνικής Οικονομίας”, καθώς και
  • χρέωση Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ) 5 0/0, σύμφωνα με το Ν.2093/92 άρθρο 9 παρ. 5,6,7.

    by Alex_art

Δεν μας έφτανε η ΕΡΤ και οι υπόλοιπες χρεώσεις,  τώρςα  έχουμε και τους τελωνειακούς.

Κανένας άλλος κλαδος για αν τον βοηθήσουμε ???

Ας πήγαιναν τουλάχιστον τα χρήματα αυτά, σε υγεία, παιδεία, ερευνητικά προγράμματα, σε κοινωνικές ομάδες που τα έχουν ανάγκη ή τέλος πάντων σε κάτι εποικοδομητικό.