Καλησπέρα καλησπέρα, τώρα θα αναρωτιέστε τι θέλει να πει ο ποιητής…

Και μπαίνω στο θέμα… Πόσοι από εσάς δεν έχετε σκεφτεί να ζήσετε στο εξωτερικό? Πόσοι και πόσοι δεν έχετε βαρεθεί την καθημερινότητά σας? Παραδεχτείτε ότι είναι λίγοι εκείνοι που δεν το έχουν σκεφτεί.Κι όσοι λένε “όχι”,θεωρώ ότι απλά δεν το παραδέχονται.Το να το σκεφτούν εννοώ,όχι το να το πράξουν.Αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Μία από τις χώρες που σας προσφέρουν πάρα πολλά συν,για τη ζωή σας “έξω”,είναι η Ολλανδία.Θα μου πείτε γιατί η Ολλανδία κι όχι το Ηνωμένο Βασίλειο,η Γερμανία,η Γαλλία ή οποιαδήποτε άλλη μεγάλη Ευρωπαική “δύναμη”.

Κατ’ αρχήν (και όχι κατ’ αρχάς,αυτό θα πει,κατά τας αρχάς…),μιλάνε Αγγλικά σε όποια πόλη κι πάτε.Η εκπαίδευση ( σε περίπτωση που πάτε για εκπαίδευση ),είναι από τις πιο οργανωμένες στην Ευρώπη,όπως το πανεπιστήμιο του Tilburg,που είναι πρώτο στην έρευνα στα οικονομικά.

Όσον αφορά την εργασία,ένα μόνο θα αναφέρω.Μερικές απο τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως,έχουν την έδρα τους στην Ολλανδία.Μαλιστά μερικές είναι Ολλανδικές.Ενδεικτικά,Phillips,Heineken κ.α.

Όσο για τη ζωή φαντάζομαι όλοι γνωρίζουμε για το ότι…δεν απαγορεύεται τίποτα… 😉

Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα,στο site των φίλων μας,οι οποίοι έχουν κάνει εξαίρετη δουλειά και οφείλουμε να τους συγχαρούμε.Μαλιστά θεωρώ ότι δεν έχει να χάσει τίποτα σε σχέση με site του τύπου Expatica,όπου το μόνο που θα κάνετε είναι να διαβάζετε ατελείωτα άρθρα για να βρείτε αυτό που θέλετε να κάνετε κι αναζητάτε.

Θα σας έλεγα να ρίξετε μια ματιά,αλλά θα προτιμούσα να το επισκέπτεστε καθημερινά.

Να είστε καλα…

www.iamexpat.nl